Over Michel

Mijn naam is Michel Rietheide, 1965, en werkzaam als docent gevaarbeheersing en mentale kracht.  Daarnaast ben ik ook docent voeding en bewegingsleer. Ik werk aan de gezondheid van werknemers en zie het als mijn taak om het individu maximaal te laten presteren in een team of als individu. 

Mijn passie ligt daarom ook om het maximale op fysiek en mentaal gebied te halen uit een team, individu en mijzelf.

Na mijn commandotijd in het Nederlandse leger en tijd bij de Nationale politie in Amsterdam, heb ik veel inzicht gekregen in het ontwikkelen van een team en wat je daarvoor nodig hebt. 

Ik heb veel onderzoek gedaan wat er nu misgaat bij bedrijven als het gaat om communicatie, samenwerken, werken onder druk, dilemma’s en leiderschap.  Hoe komt het dat er geen 100% commitment, loyaliteit, assertiviteit, het ontwikkelen van eigen mogelijkheden, integriteit en passie is voor hetgeen wat je doet? Kort gezegd; hoezo ontstaat er geen team? 

Uit mijn eigen ervaring en onderzoek bij bedrijven blijkt dat er twee belangrijke aspecten een voorwaarde moeten zijn in een team: 

Vertrouwen en veiligheid binnen een organisatie   

Collega’s vertrouwen elkaar niet altijd en in een relatie met de leidinggevenden voelt men zich vaak niet veilig. Hoe kun je dan een team zijn? In een team mogen geen vooroordelen zijn, moet je veel met elkaar kunnen delen, elkaar kunnen vertrouwen, afspraken nakomen en jouw gevoel kunnen weergeven zonder dat er een mening over wordt gegeven.  Elkaar coachen op de werkvloer en feedback geven en kunnen ontvangen. 

Dat is mijn missie om vertrouwen en veiligheid te waarborgen in een team. Het is bewezen dat wanneer er vertrouwen en veiligheid is medewerkers beter presteren.